Člověče, nezlob se na nás!

na motivy čtyř pohádek O Slunci a Měsíci (indiánská), Okřídlená žena (australská), Kráska s půlměsícem (africká) a Hadač osudu (arabská)

pro 2. – 5. třídy s navazující dílnou

Pohádky jsou propojeny interakcí dvou klaunů Žalu a Štěstí, kteří spolu hrají společenskou hru. Úmyslem autorek je prezentovat život jako předurčenou hru mezi štěstím a žalem, kterou si nevybereme, ale můžeme pravidla měnit svým rozhodnutím.

Divadelní dílna po představení je zaměřena na tvorbu vlastní (evropské) pohádky z pohledu žalu a štěstí.

Délka představení: 60 minut

Délka navazující dílny: 60 minut

Místo konání: HuDra centrum Galimatyáš, nám. Míru 20, Šumperk

Cena: 60,- Kč/ osobu

Představení je určeno pro jeden třídní kolektiv. Je tedy nutná rezervace termínu. Objednávky přijímáme na tel: 605 173 410 (Tereza Karlíková) či nám pište na spolek.galimatyas@seznam.cz

Poznámka: Inscenace vznikla za finanční podpory Města Šumperka

__________________________________________________________________________________________

ŽAL a ŠTĚSTÍ V JEDNOM KUFRU

pro děti MŠ a 1. třídy ZŠ

Divadelní představení na motivy arabské pohádky Hadač osudu. Pohádka je uvedena interakcí dvou klaunů Žalu a Štěstí, kteří spolu cestují po světě. Nakukují do domácností obyčejných lidí. Vždy cestují spolu jako nerozluční kamarádi, ale co se stane, když se jeden z nich rozhodne vzít osudy lidí jen do vlastních rukou?

Délka představení: 35 minut

Délka navazující dílny: 30 minut

Místo konání: vaše instituce

Cena: 60,- Kč / osobu

Objednávky termínu přijímáme na tel: 605 173 410 (Tereza Karlíková) či nám pište na spolek.galimatyas@seznam.cz

_____________________________________

O K O L O

(premiéra 2. 9. 2017 – derniéra 29. 4. 2019)

na motivy knihy „Jak voní týden“ polské spisovatelky Olgy Masiukové

pro 1. – 5. třídy ZŠ s navazující dílnou

Mít hendikep neznamená přestat žít! Mít hendikep neznamená přestat snít!! Poetický příběh malé Konstantiny, která je od narození nevidomá a učí se svět kolem sebe vnímat jinými smysly než zrakem, je tomu důkazem. Jejím největším snem je jízda na kole, aby ucítila vítr ve tvářích.

Divadelní dílna po představení umožní dětem reflexi prožitého a možná otevře další témata k přemýšlení.

Délka představení: 40 minut

Délka navazující dílny: 60 minut

Místo konání: HuDra centrum GALIMATYÁŠ, nám. Míru 20, Šumperk

Cena: 60,- Kč / osobu

Představení je určeno pro jeden třídní kolektiv. Je tedy nutná rezervace termínu. Objednávky přijímáme na tel: 605 173 410 (Mgr. et Mgr. Tereza Karlíková) či nám pište na spolek.galimatyas@seznam.cz

_______________________________________________________________________________

Krtník a Medvěd

volně na motivy knihy Terezy Ščerbové

pro děti mateřských škol a 1. a 2. třídy ZŠ

Krtník žije v horách, kde zpívá vodopádu a povídá si s kamínky. Žije tady a teď, nic mu neschází. Než potká Medvěda z města a pozná hodnotu přátelství, o které může velmi snadno přijít. Zvlášť, když se na obzoru objeví zákeřná Zaškvara…

Divadelní představení o tom, jak důležité je přátelství a jak se může smutek stát nebezpečným.

Divadelní dílna po představení umožní dětem reflexi prožitého.

Hrají: Lucie Kučerová, Klára Bednaříková

Délka představení: 45 minut

Délka navazující dílny: 45 minut

Cena: 60,- Kč / osobu; v případě jiných institucí (muzea, střediska volného času, zámky, lázně, rodinná centra) 2000,- Kč / představení